zaterdag 5 januari 2013

een winterslaapje


En toen was de verhuis voorbij. De hoogstnodige dozen waren uitgepakt en de rest kreeg een plekje op zolder. (Waarom maar de helft? Omdat met z'n 5 verhuizen naar een huis dat nog maar de helft aan vierkante meters telt geen goed idee is als je alles wil uitstallen en omdat we (gelukkig maar) over enkele maanden alles toch weer mogen inpakken. Dat is als het echte nieuwe huis eindelijk eens klaar is.)

En toen waren ook de feestdagen voorbij. Geen feestjes meer,  geen cadeautjes meer die uitgepakt moesten worden. Niks meer.

En toen vielen wij hier zo een beetje in een mini-winterslaap. 

En deugd dat dat deed. 

En nu kunnen we er maandag weer helemaal uitgerust invliegen. Zoef, met een vliegende start richting nieuwe school. 

En deze keer niet met 2 kinderen, neenee, alle drie gaan ze mee. Jep, ook de jongste begint aan zijn schoolcarrière. Hij er helemaal klaar voor, ik iets minder .... slik.

En neen, ik maakte geen boekentas voor hem. Ik heb daar eventjes geen zin meer in (btw de teller van kapotte boekentassen stond voor de vakantie op 4). 
De boekentas kreeg hij dus van de kerstman maar om de reserve-kleedjes ook in stijl mee naar school te kunnen nemen, deed ik dan toch nog een efforke:

rugzakje

Het rugzakje werd al eens eerder gemaakt (een restje van beParkte oplage), alleen de naam moest ik er nog opflocken. Dat ging nog net tijdens een winterslaap.

En oooooo nu ben ik zo benieuwd hoe mijn jongens het maandag gaan doen op school! (haha, ik denk dat ik het spannender vind dan de jongens zelf)


9 opmerkingen:

 1. Super rugzakje, zeker iets dat hier deze maand ook nog gaat geprobeerd worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai Haa! Zó herkenbaar... de mama tranen :D
  Heb het nu nog maar één keertje hoeven mee maken, maar zo te lezen wordt het bij de tweede (en derde!) niet minder.
  Succes morgenochtend, voor jou, voor hem gaat dat (met zo'n stoere tas) vast wel lukken ;)

  (oef... en wat dapper, twee verhuizingen zo achter elkaar.)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En... hoe is het gegaan vandaag met de mannen? En vooral natuurlijk met mam?
  Heb je het droog gehouden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het droog gehouden maar wel met een hele dikke krop in de keel hoor. De jongste is heel dapper de speelplaats opgewandeld en heeft het heel goed gedaan. Hopelijk morgen weer zo!

   Verwijderen
  2. Ah....

   Ja, hier kwam pas na twee weken een tranenvloed bij wegbrengen. De eerste periode was nog spannend, nieuw en leuk, maar toen hij echt doorkreeg dat hij élke dag naar school zou gaan zat hij 's ochtends dapper op z'n bankje met tranen in z'n ogen te zwaaien..
   m'n hart brak!

   Nog één dagje hierna en je hebt ze weer een heel weekend bij je.

   fijne dag
   Kim

   Verwijderen
  3. Ja dag 2 ging al iets aarzelender en nu begint hij al tegen te pruttelen als we thuis vertrekken en zijn het dikke tranen als we aan de school aankomen. Gelukkig gaat het wel rap over eens ik terug vertrokken ben maar het is wel zielig hoor. Hij is nooit naar een creche of onthaalmoeder geweest. Twee en half jaar lekker bij mama thuis en nu zo een hele dag op school dat is een hele aanpassing he.

   Groetjes en een fijn weekend!
   Hilke

   Verwijderen
  4. Och, het mannetje.. ja, da's sneu, he, de traantjes. Gelukkig komt het allemaal goed zodra hij wat andere kindjes leert kennen en z'n plaatsje heeft gevonden. Maar tot die tijd eventjes flink ademhalen bij het wegbrengen...

   En idd, vaak is het zo dat zodra je uit beeld bent, zij de ogen drogen en lekker gaan spelen...., terwijl jij nog met die knoop in je maag naar huis gaat ;).

   Verwijderen