dinsdag 13 november 2012

Toile Cirée

Toile cirée. Tot vorige week kwam dat enkel uit de kast om de verfuitspattingen van de jongens op te vangen. Ver weg van mijn naaimachine dus.Maar daar bracht de thema-avond van Schoten Stikt verandering in.

Toile cirée dus. Dat vroeg toch om een beetje voorbereiding.

Stap 1: stoere toile cirée vinden.
Ik had geluk. In de plaatselijke turkse gordijnen-interieur-decoratie-winkel (of zoiets) stond er ergens in een hoekje, tussen de druiven- en rozenprints nog een rol met wilde beesten. Ik was blij dat ik ze gevonden had en de verkoper was blij dat er eindelijk iemand die beesten wou adopteren en gaf me de hele lap mee voor een habbekrats. 

Stap 2: wat maken we daar dan mee?
Heel het weide web werd doorzocht naar mogelijke patronen om tenslotte te beslissen om toch maar mijn eigen ding te doen. Een keukenschortje voor alle 3 de jongens en een boekentasje voor de jongste.

Stap 3: knippen maar. De avond van Schoten Stikt vulde ik met het uitpuzzelen van welk patroonstuk waar te leggen en het uitknippen ervan.

Stap 4: In het oorspronkelijke plan, zou stap 4 het moment geweest zijn waarop al die netjes uitgeknipte lapjes op de stapel "to-do" gelegd werden met het goede voornemen er een van de volgende dagen aan verder te werken. Wat dan uiteindelijk zou uitdraaien in één van de volgende weken. De jongste gaat immers ten vroegste in januari naar de kleuterschool (misschien of misschien ook niet).

Maar dat was buiten Mattias gerekend die de volgende dag van school thuiskwam met een boekentas die geen boekentas meer was. Rits kapot, naden gescheurd,... Het is me nog steeds een raadsel wat ze met die boekentas hebben uitgespookt maar reanimatie was geen optie meer. Tijd dus voor...

Stap 4-bis: Naaien maar!
En wat ging dat snel! Verbazingwekkend snel! In geen tijd stond het rugzakje in elkaar.

IMG_6334IMG_6331

Netjes op tijd voor de volgende schooldag.

(die schortjes liggen natuurlijk wel nog op die stapel en voor Wannes moeten we nu wel nog een andere boekentas maken.)
6 opmerkingen:

 1. ik vind het een geweldig knappe en vooral stoere boekentas!! Supergerief!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai Hilke, dat is met voorsprong de stoerste rugzak die ik ooit gezien heb! Zo schoon! Patroon??

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het vorm van het voorpand heb ik ooit eens van iemand overgetekend (ik denk dat het het patroon van made by rae was) en de rest was inspiratie van het moment.

   Verwijderen
 3. amai, hij is echt heel schoon geworden! ge zijt ne krak!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben hier nog eens, deze keer om te zeggen dat ik vandaag één van je lapjes via de lapswap van Kris heb gekregen! Oranje bollekes! Ik verzin er binnenkort wel een bestemming voor, hou het in't oog!

  BeantwoordenVerwijderen