maandag 1 oktober 2012

Bezoek

Het voorbije weekend kregen we bezoek. Hoog bezoek.
De klasknuffel Nellie mocht een weekendje komen logeren. Als u een kleuter in huis heeft dan is dat misschien wel een gekend gebeuren en weet u dat dat een ernstige zaak is. Allerlei leuke dingen moesten er dus gebeuren en dat alles moest met beeld en woord vereeuwigd worden in het dagboek van Nellie.

Er werd gespeeld dat het een lieve lust was, appelmoes werd gemaakt en gesmaakt, ze zochten kastanjes, gingen fietsen, er werden verhaaltjes voorgelezen, ....
Toen het de eerste avond tijd werd om te gaan slapen deden M. en Nellie allebei hun pyjama aan en net voordat ze naar dromenland vertrokken vroeg M. nog gauw "mama maak jij alsjeblieft een mooi kleedje voor Nellie?"
Natuurlijk kon ik daar geen nee op zeggen en terwijl zij droomden van nog meer avonturen, ging ik aan de slag met een oud t-shirt, een restje flockfolie en een stukje elastiek met ruches.

Voor het patroon baseerde ik me op het kleedje dat ze aan had en een patroontje van een poppen-t-shirt. Het  werd een redelijk breed kleedje en dat vond Nellie goed. Ze vond het een ideaal jurkje om wat te relaxen en uit te rusten na al dat spelen.

Nellie

De achterkant sluit met een drukknopje en zo is er ook plaats voor haar staartje

Nellie

En nu is Nellie terug mee naar de klas. Verslag gaan uitbrengen van het leuke weekend en een beetje uitrusten voor vrijdag. Want dan mag ze weer gaan logeren bij een ander klasgenootje.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten