woensdag 11 juli 2012

Modder, zand en wormen

Zomervakantie. 

In mijn herinnering zat ik als pakweg vijfjarige zowat de hele vakantie in een zandbak bij de buren van oma en opa. Moddertaarten bakken en zo. Toen we wat groter waren dan gingen we al eens op verplaatsing naar een stuk braakliggende grond om daar in de modder te spelen en ook al eens om kikkerviskes te vangen. Niet met een schepje, neen wij deden dat met een stuk rubberen slang. Dat lukte niet altijd even goed en soms kreeg je al wel eens een slokje kikkerviskes-soep in je mond. Jakkes! (en dat stuk grond bleek achteraf, nadat het netjes verkaveld en volgebouwd was, vervuild te zijn door een verffabriek die er in de jaren stillekes zijn afval dumpte. Als ik al eens een beetje raar doe, dan weet u nu hoe dat komt he)

Nu hebben onze jongens in ons stadstuintje met hout, kiezels en enkele plantenbakken, niet echt veel plek om in de modder te dollen, laat staan om kikkerviskes te vangen. Maar daar komt weldra verandering in. Tegen volgende zomer zitten we gezellig op 'den buiten' en zal er modder genoeg zijn om een hele vakantie gevuld te krijgen! (ik ga me dat nog beklagen denk ik)

Om onze stadsjongens daar een beetje op voor te bereiden, zei ik vandaag: "Kom jongens, we gaan nog eens modder maken in de keuken!". Waarop zei antwoorden: "Ok maar dan ook met zand en wormen".

En zo maken wij onze "Modder met zand en wormen":

modder, zand en wormenmodder, zand en wormen

Samen suiker wegen en melk meten.

modder, zand en wormenmodder, zand en wormen

Chocoladepudding maken en lekker veel knoeien. (dat mag met modder)

modder, zand en wormenmodder, zand en wormen

Tijdens het wachten, tonen we ook eens de bijpassende outfit. 
Wie in de modder wil spelen, die moet hier zijn botten laarzen aandoen.
En kijk, het wachten wordt beloond want er is weer een pot die uitgelekt mag worden.

modder, zand en wormenmodder, zand en wormen

Dan mogen de spieren aan het werk. 
Een koekje verkruimelen en als zand op de modder strooien.

modder, zand en wormenmodder, zand en wormen

Als afsluiter In de snoeppot op zoek gaan naar wormen of ander ongedierte.

modder, zand en wormen

Mmmmm..... drie potjes modder met zand en wormen. En toen de pudding eindelijk genoeg was afgekoeld, was het hier voor het eerst vandaag voor de volle 5 minuten muisstil ...


1 opmerking: