zondag 13 mei 2012

een beetje moederdag

Moederdag, dat vieren wij hier pas op 15 augustus voor echt. 
Maar eigenlijk mag het elke dag wel een beetje moederdag zijn. Zeker als het zonnetje dan nog eens schijnt en als de kindjes zulke mooie dingen van school mee naar huis brengen:


UntitledUntitled
En dan zetten we ons zelf ook maar meteen in het zonnetje, letterlijk en figuurlijk, met een nieuw t-shirt met  v-hals en pofmouwtjes.

t-shirt met v-halst-shirt met v-hals

Het patroon komt uit een ottobre van 2007. Naaien dat doen we dus al wel enkele jaren en toch lijken de beschrijvingen in boekjes soms wel chinees. De ottobre-uitleg voor de v-hals is zo een van die dingen. Gelukkig heb ik hier een doos staan met allerlei "technieken" die ik ooit gemaakt hebben in de naailes. Man man man, daar kroop veel tijd in. Alle lapjes tig keer knippen om dan alles 3 of 4 of meer keer in elkaar te naaien zodat je dan uiteindelijk van elke stap een voorbeeld hebt. Maar het heeft geloond want nu heb ik voorbeelden van ritsen, kragen, taillebanden, mouwsplitten, paspelzakken allerhande, ... en oef gelukkig ook een v-hals! En kijk, op 1,2,3 stond hij er perfect in. Zelf de naad kwam mooi in het puntje van de V uit. Het zijn die kleine dingen waar ik zo blij van kan worden.

En wat denkt u? Zou het een mooi moederdagcadeau zijn als ik de uitleg van de v-hals hier eens met u deel?3 opmerkingen:

 1. Wat een leuk blogje heb jij, dat ziet er veelbelovend uit! En ja doen, die uitleg van de V-hals!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! en van die v-hals die komt er zeker nog aan!

   Verwijderen
  2. zoals beloofd: de uitleg van de v-hals staat erop!

   Verwijderen